CategoriesReceptai Be kategorijos Kita

7 būdai naudoti svarainius savo virtuvėje

Lietuviskoji citrina - Vizbarų ūkis

* Svarainiai pasižymi savo rūgštumu, jų puikus aromatas suteikia ypatingą skonį konditerijos gaminiams bei įvairiems gėrimams. 

* Virti svarainiai naudojami tortų ir pyragų įdarams gaminti. Virta tyrė tampa panaši į keptos kriaušės minkštimą.

* Džiovinti svarainiai su šiek tiek cukraus yra natūralus saldainių pakaitalas.

* Iš svarainių gaminamos uogienės, kompotai, džemai, sultys, padažai. Svarainius galima maišyti su obuoliais, kriaušėmis, moliūgais, cukinijomis.

* Svarainių sirupas su šiltu vandeniu geriamas kaip arbata arba juo gali būti skaninamos arbatžolių arbatos.

* Nesaldintomis svarainių sultimis galima gardinti salotas.

* Orkaitėje kepti svarainiai tinka kaip garnyras prie įvairių mėsos patiekalų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *