* Svarainiai pasižymi savo rūgštumu, jų puikus aromatas suteikia ypatingą skonį konditerijos gaminiams bei įvairiems gėrimams.
* Virti svarainiai naudojami tortų ir pyragų įdarams gaminti. Virta tyrė tampa panaši į keptos kriaušės minkštimą.
* Džiovinti svarainiai su šiek tiek cukraus yra natūralus saldainių pakaitalas.
* Iš svarainių gaminamos uogienės, kompotai, džemai, sultys, padažai. Svarainius galima maišyti su obuoliais, kriaušėmis, moliūgais, cukinijomis.
* Svarainių sirupas su šiltu vandeniu geriamas kaip arbata arba juo gali būti skaninamos arbatžolių arbatos.
* Nesaldintomis svarainių sultimis galima gardinti salotas.
* Orkaitėje kepti svarainiai tinka kaip garnyras prie įvairių mėsos patiekalų.